tisdag 31 augusti 2010

Bättre för vem?

Är hemma från skolan idag Har åkt på en ordentlig förkylning, kul.

Så i brist på annat så sitter jag och läser nyheter på en massa olika sidor, och ja, mycket förfaras man över. Vi behöver inte ens byta land för att hitta hemskheter - och nu räknar jag inte med alla våldsbrott som tex misshandel, som sker.

Till exempel detta: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7699776.ab
Borgare, skulle det inte bli BÄTTRE när Apoteksmonopolet avskaffades? sen undrar jag: bättre för vem?

Eller detta vidriga sätt som ett företag tillämpat: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/boter-om-du-byter-jobb_5222053.svd
Hur kan det ens vara lagligt? Hur kan det f fortgå!? Vilken jävla stil. "Vi lever på vår kunskap och den måste vi slå vakt om" säger företagets marknadschef. Pröva att ha en vettig arbetsplats så att folk verkligen VILL stanna kvar istället för att hota dem om de vill lämna.
Folket de anställer har (högst troligt) gått en lång utbildning och sedan så ser företaget till att de inte kan använda den på samma sätt efter att väl ha blivit anställd hos dom. I alla fall inte på ett år, det är en jävla evighet ska ni veta.
Att inte få ta det arbetet som man är utbildad till, för då får man böter, så då måste man neka ett arbete och därmed bli nekad ersättning från a-kassan. Detta sker även om man blivit SPARKAD från företaget! Vad i hela! Vidrigt är vad det är. Hoppas de går i konkurs!



Till slut vill jag hylla Mikael Wiehes låt Hejdå, trevligt att träffas Den är ny och väldigt aktuell. Han tar upp mycket viktiga saker om vårat sammhälle. Tack Wiehe.
http://www.youtube.com/watch?v=K3kaTE9xTSY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar